over ons


About Us Bed and Breakfast Highlands of Scotland NC500

Wij zijn Edwin en Irma en komen oorspronkelijk uit Nederland en in 2017 hebben wij besloten voor een andere invulling van ons leven te gaan. Na een behoorlijk lange tijd op kantoor gewerkt te hebben als verzekeringsmedewerker en secretaresse wilden wij iets anders met ons leven. Een B&B in Schotland, een land waar wij al vele keren op vakantie geweest zijn en wat voor ons als thuis aanvoelt.

 

Na een relatief korte zoektocht zijn we terecht gekomen in de Highlands, aan de Noordwestkust van Schotland in het plaatsje Stoer. Veel mensen vinden het stoer wat wij hebben gedaan en dat is het ook wel. Ons huis in Nederland verkocht, onze baan opgezegd en familie en vrienden achterlaten in Nederland.


Uitleg van de naam | The "GREEN" Cruachan

Groen is de planeet redden, kijken naar alternatieven voor energie zoals zonnepanelen, isolatie, het kweken van je eigen groenten. Groen staat voor biologisch, vegetarisch. De bedoeling schoon te zijn, zorgen voor dieren.

 

Groen is de kleur van het hartchakra (de anahata), de kleur van verbinding, liefde, vriendelijk zijn voor jezelf en anderen.

 

Groen is de boom, de aarde en de lucht. De takken van de boom voor elk deel van je leven, een leven dat bestaat uit vele dingen, groeien, leren, de goede dingen in je leven, de slechte dingen in je leven, het vinden van de harmonie, acceptatie.

 

Groen is een mooie kleur en staat voor hoop, veiligheid, kalmte, warmte, genezing, rust, wijsheid, toewijding, perspectief, natuur, duurzaamheid, bewustzijn, activiteit, groei, leven, gezondheid, harmonie, creativiteit, vertrouwen, overvloed, een nieuw leven.


Over Cruachan

De vorige eigenaren van The Green Cruachan (hiervoor was de naam Cruachan Lodge) zijn Dennis & Maggie Campbell. Zij hebben deze voormalige ministers woning uitgebouwd tot een erg mooie Bed en Breakfast zoals deze er vandaag de dag uitziet.

 

Geschiedenis van de Campbell clan:

De oorsprong van de Campbells zoals bij de meeste Schotten is een mix van rassen. De Campbells zijn historisch gezien een machtig gezin, tijdens de 16e tot 18e eeuw waren ze een van de leidende families in Argyll en Perthshire.

De oorlogskreet van Campbell is Cruachan, afkomstig van de 3694ft (1.126m) hoge Munro Ben Cruachan in het noorden, vlakbij Loch Awe.

Campbell Castle Cruachan

Het kasteel

Het ouderlijk huis is een sterk kasteel geweest dat volledig Loch Awe omvatte. Erachter is de top van Cruachan Beann, de heuvels van waaruit de Campbells hun oorlogskreet slaakten.

Bij Inverlochy leed de clan zijn grootste en enige nederlaag in de geschiedenis. Willem van Oranje herstelde in 1688 de familiebanden en stichtte het hertogdom.Bed and Breakfast Highlands of Scotland NC500 Book Now